DUYURULAR - Grafolojibilirkisi

İçeriğe git

Ana menü:

Grafoloji Eğitimleri Hakkında
Son günlerde  bazı özel kuruluşlarca açılan Grafoloji eğitimine katılarak 6 gün, 15 gün ve 21 gün gibi eğitimler neticesinde alacakları belge ile Mahkemelerde bilirkişilik yapıp yapamayacakları konusunda tarafıma sorular sorulmakta olup, Adli Tıp Kurumu Fizik ve İhtisas Dairesi, Polis Kriminal Dairesi Başkanlığı ve Jandarma Kriminal Dairesi Başkanlığı  tarafından Yönetmelikleri gereği en az iki (2) yıl süre ile yetiştirilen personelin aldığı Uzmanlık sertifikası ve alanında üç (5) yıl çalışmış olmak şartı ile birlikte Adli Makamlarda Bilirkişilik yapılabilmektedir. Yeni hazırlanma aşamasında olan Bilirkişik Kanununda da bu yeterliliğin arandığı görülmektedir.  Ayrıca Grafoloji'nin de Yazı, İmza ve Sahtecilik incelemesiyle alakası yoktur.  Saygılarımla.
CMK 67. Madde ve HMK Md.293/1
CMK 67. Madde 6. bendindeki “Cumhuriyet savcısı, katılan, vekili, şüpheli veya sanık, müdafii veya kanunî temsilci, yargılama konusu olayla ilgili olarak veya bilirkişi raporunun hazırlanmasında değerlendirilmek üzere ya da bilirkişi raporu hakkında, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler.” ve 6100 sayılı HMK Md.293/1’de yer alan “Taraflar, dava konusu olayla ilgili olarak, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler.” kapsamında, Adli bilimler ve kriminoloji biliminin tüm alanlarında anlaşmazlık konusu olan olaylarda, hukuki sınırlar içerisinde kalınarak çözüm önerileriyle birlikte özel ve tüzel kişilere, hukuk bürolarına Danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Özel Belgelerde Dolandırıcılık
Cep telefonu hattı alırken, herhangi bir yere nüfus cüzdanı fotokopisi bırakırken dikkatli olmanız gerekiyor. Özel bilgilerinizi ele geçiren dolandırıcılar, bilgilerinizi kendi amaçları doğrultusunda kullanarak sizi mağdur duruma düşürebilir. Sahte belge ve dolandırıcılıkla mücadele eden, DAdli Grafoloji Uzmanı Mustafa Kariptaş, gençleri uyardı. Kariptaş, "Türkiye'de başınıza her türlü dolandırıcılık gelebilir. Herhangi bir belgeye attığınız imzanın üzerine imza eklenebilir. Bunun için imza kullanırken dikkatli olun. Sağa sola imza atılması çok riskli" diye konuştu. Kariptaş, gençleri "Kimlik fotokopisini ve onun yerine geçen belgelerinizi kimseye vermeyin" diye uyardı.
 
İçeriğe dön | Ana menüye dön